Info

YHTEYSTIEDOT

Simerock 

Ly: 2486301-1 

Kolpeneentie 10, 96400 Rovaniemi

 

 

HISTORIA 


Legendaarinen Simerock sai alkunsa Rovaniemen Kolpeneentiellä 2002, jolloin talkootoiminnalla järjestettiin ilmaiset festivaalit omakotitalon takapihalle rakennettuun festivaalitelttaan purevan 25 asteen pakkasen helliessä tienoota. Tuolloin Rovaniemellä ei oltu juurikaan aikaisemmin pidetty talvisia rockfestivaaleja.


Esiintyjäkaartiin ensimmäisissä 2002 festivaaleissa kuuluivat mm. Sub Humanus, Sirkuslinnut, Yhteiskunnan Ystävät?, Paha Olo, Sethery ja päätähtenä Apulanta!
MoonTV televisioi bileet ikimuistoisena festariraporttina, joka on ainakin toistaiseksi nähtävissä Pixoff.net:n sivustolla.
Talkoilla tehdyt bileet saivat niin järjettömän viidakkorummun käyntiin, ettei sitä pidätellyt mikään ja lopulta toista tuhatta pohjoisen bilettäjää päätti osallistua kemuihin, joihin aluksi kuviteltiin tulevan muutama kymmenen tuttua. Tuolloin virkavalta ei ollut täysin valmis kohtaamaan rockin voimaa ja päätti turvallisuuden nimissä keskeyttää "epämääräiset" bileet jo alkuunsa - mutta fiilis ja legenda jäivät elämään!


Seuraavaksi järjestettiin Simerock 2003 Ounaspalviljongilla marraskuisena viikonloppuna. Tuolloin festivaalit saivat ennätys-yleisönsä, kauimmaisten vieraiden saapuessa aina Helsingistä ja Savonlinnasta saakka! Viimein kaikki oli reilassa ja homma vietiin onnistuneesti loppuun saakka!

Näistä ajoista, hyvän meiningin ja hauskan järjestämisen hengestä nousee myös Simerock 2018! Tälläkin kertaa järkkymätön tahto, parhaat bändit, kovimmat ammattilaiset ja vapaaehtoiset, yhdessä viranomaisten kanssa varmistavat, että Simerock 2002:n legenda ei kuole koskaan!


Eläköön Rovaniemi ja kaikki, jotka tämän hengen muistavat tai jakavat!